Alla helgons blodiga natt (featuring Dracula)

Jag lyckades faktiskt uppnå mitt mål med mitt något nördiga filmtittarprojekt som jag döpte till ”7 nights of horror”. Jag påbörjade med att titta på ”Halloween” och kämpade mig igenom ungefär 40 minuter, men insåg att filmen hade åldrats och kändes utdragen. Jag förstår att den var pionjär inom sin genre och att det inte på något sätt är en dålig film, men med min begränsade tid till förfogande, valde jag att byta film när min fru föreslog ”Bram Stokers Dracula”. Den filmen visade sig vara mycket bättre, även om den var aningen svårtydd.

Det är en utmaning att summera denna film och göra den rättvisa på bara några få meningar. Filmen präglas av enastående skådespelarinsatser och en konsekvent stil som känns gammaldags, men ändå är så genomtänkt att det inte spelar någon roll. Det är uppenbart att filmen inte är skapad med gigantiska och kostsamma datorer, utan snarare genom praktisk design och ett genuint hantverk. Kort sagt: det här är en klassiker.

Betyg 9 av 10.

Då är jag klar med skräckfilmer för ett tag, även om de jag sett senaste veckan inte direkt skrämt mig i någon större utsträckning. Det beror nog främst på att jag inte riktigt vågade välja någon riktigt läskig film.